• Novinky

            • Dodatočné talentové skúšky

            • Milí rodičia, žiaci! Srdečne Vás pozývame na zápis nových žiakov. V našej škole si môžete pre svoje dieťa vybrať bohatú ponuku odborov, ktoré vyučujú kvalifikovaní pedagógovia, ktorí odovzdávajú svoje bohaté, dlhoročné vedomosti a zručnosti svojim žiakom.

            • Speváčka Zuzana Smatanová splnila sen Henke Kováčikovej

            • Našej žiačke so SZUŠ Kláštora pod Znievom sa dňa 11.08.2018  splnil obrovský sen a to zaspievať si spoločne so speváčkou Zuzkou Smatanovou.Všetko sa to začalo, keď  Henkina mamina zavolala do rádia s prosbou či by si jej dcéra  mohla so Zuzkou spoločne zaspievať na koncetre,ktorý sa bude konať v Kláštore pod Znievom počas letných prázdnin.

              Pozrite si video talentovanej Heňky ako to všetko bravúrne zvládla.Veríme,že hudbe sa bude venovať aj naďalej a nepochybne na tento zážitok nikdy nezabudne.

            • Srdcom k spevu 2018

            • Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili podujatia ,,Srdcom k spevu´´. Kultúrneho podujatia sa zúčastnili žiaci : Bianka Kotrčová, Henrieta Kováčiková, Boris Culka a Andrej Krupec. Žiaci vystupovali pod vedením p.uč. Šefraníkovej , p.uč. Habrdu a Biščáka.

            • Amádea spieva 2018

            • Dňa 25.05.2018 sa  naša umelecká škola zúčastnila prvého ročníkaspeváckej súťaže populárnej piesne Amádea spieva, ktorá sa uskutočnila vpriestoroch Bjornsonovho domu v Ružomberku .Súťaž bola určená prevšetkých talentovaných spevákov. Našu školu reprezentovali dievčatá:Katarína Bombicová, Šarlota Bombicová, Martina Beličková, NatáliaKošová, Henrieta Kováčiková a Katarína Grígerová z triedy p.uč.Šefraníkovej.Dievčatám blahoželáme za krásne umiestnenia.

            • Bojnická perla 2018

            • 13. ročník súťažnej speváckej prehliadkypopulárnej piesne Bojnická perla 2018Dňa 10. mája 2018 sa v dvoch sálach Kultúrneho centra Bojnice konala spevácka súťažpopulárnych piesní Bojnická perla 2018.Súťaž bola dvojkolová, rozdelená podľa veku doštyroch kategórií a určená pre žiakov základných umeleckých škôl. Do druhého kola postúpilatretina súťažiacich, ktorých oceňovali zlatým, strieborným a bronzovým pásmom.Členmi odbornej poroty pre kategóriu C a D boli Mgr. art. Pavel Zajáček, Mgr. art. JanaPekárová, ArtD., Zdenka Rázgová a pre kategóriu A a B boli Sväťo Malachovský, Alica Gogová a Mgr. Olena Turas.Súťaž sa teší polularite najmä v posledných rokoch, o čom svedčí aj početná účasť súťažiacich -cca 90. V kategórii A, kde bolo 33 účastníkov, súťažili dve žiačky zo SZUŠ Kláštora pod Znievom a to Natália Košová Henrieta Kováčiková (ped.vedenie p.uč. Šefraníková). Druhej žiačke Henriete Kováčikovej sa podarilo postúpiť do druhého kola v ktorom sa umiestnila v zlatom pásme na  2.mieste.Srdečne blahoželáme

            • NOVÁCKY TALENT 2018

            • Súťaž kapiel, big bandov a spevákov NOVÁCKY TALENT 3. mája 2018, sa uskutočnila súťaž Novácky talent. Do 12. ročníka súťaže sa prihlásilo 62 spevákov a 15 hudobných skupín – spolu 187 súťažiacich. Veľké poďakovanie patrí porote, ktorá mala ťažkú úlohu objektívne vyhodnotiť veľký počet súťažiacich. Tomášovi Bezdedovi a skupine AYA aj za skvelý koncert vo výbornej atmosfére. Našu školu reprezentovali  žiačky p. uč. Šefraníkovej.  Žiačky vzorne reprezentovali našu školu a získali krásne ocenenia. Kategória Aa – speváčka, spevák do 9 rokov: Strieborné pásmo: Katarína Bombicová, Bronzové pásmo: Martina Beličková,Šarlota Bombicová. Kategória Ab – speváčka, spevák 10 – 12 rokov: 1.miesto Zlaté pásmo – Henrieta Kováčiková Bronzové pásmo: Natália Košová. Kategória Ad – speváčka, spevák Strieborné pásmo: Katarína Grígerová.

            • Oznamujeme skvelú novinku: Postup našich žiakov na celoslovenský koncert Úsmevu ako dar (DeD Necpaly, DeD Martin, učiteľ PhDr. Milan Michalec, PhD.)

            • Naši žiaci reprezentovali SZUŠ Kláštor pod Znievom s vynikajúcim hodnotením na krajskej súťažnej prehliadke umeleckých vystúpení Úsmevu ako dar - Najmilší koncert 2018. Žiaci z DeD Necpaly a DeD Martin, pod vedením PhDr. Milana Michalca, PhD., pripravili 4 súťažné vystúpenia.

              Súťažná prehliadka sa uskutočnila dňa 07.04. o 16.00 hod. v Kultúrnom dome v Ružomberku – Černová. Naši žiaci sa prezentovali hudobno-scénickým číslom „Óda na Fénixa“, hip-hopovým číslom „Tanec... hudba... to je vášeň!“ – s rapovaním, tancom aj kapelou naživo, hudobným číslom "Hlas fláut", s využitím spevu, zobcových fláut, keyboardu a perkusií, či hudobno-scénickým číslom „Talizman z detského domova.“ V programe, ktorý pripravil PhDr. Milan Michalec, PhD. vystúpilo spolu 14 žiakov SZUŠ Kláštor pod Znievom a detí z DeD Necpaly a DeD Martin.

              Na celoslovenský Najmilší koncert Úsmevu ako dar, ktorý sa uskutoční 7.6. v Divadle Aréna v Bratislave, postúpilo číslo “Talizman z detského domova”!

              Scénicko-hudobné vystúpenie “Talizman z detského domova”, je venované téme hľadania životného talizmanu. Aďka (hlavná postava) počas vystúpenia „hľadá svoj životný talizman“. Nenachádza ho však v bežných veciach, po ktorých deti veľmi túžia – sladkosti, mobil a pod. ale zistí, že jej „talizmanom“ sú blízki ľudia, ktorí ju obklopujú – je to rodina. Počas „hľadania“ hrá kapela naživo skladbu Talizman od Dominiky Mirgovej.

              Gratulujeme im k skvelej práci!!!

            • Naši žiaci na Galavečeri v Martinskom divadle

            • Žiaci našej školy, pod vedením PhDr. Milana Michalca, PhD., vystúpili v hlavnej sále Martinského divadla v rámci krásneho podujatia Galavečer Strom splnených prianí.

              Podujatie sa uskutočnilo 11.1.2018 o 18.30.

            • Výborný úspech a ocenenie našich žiakov

            • Zaznamenali sme výborný úspech našich žiakov na súťažnej interdisciplinárnej prehliadke umeleckej tvorivosti detí z detských domovov Žilinského kraja Dni Fénixa 2017. Žiaci našej školy získali 3 prvé miesta a okrem víťazných diplomov a hodnotných vecných cien si užili ocenenie v podobe dvojdňového edukačno-motivačného výletu. Obsahom ocenenia bolo vzhliadnutie koncertu kapely STORYUM, vstup do VIP sekcie a návšteva aquaparku vo Veľkom Mederi. Výhercov sprevádzal ich pedagóg PhDr. Milan Michalec, PhD.

            • Fotografie z podujatia Dni Fénixa

            • V prvom polroku šk. roku 2017/2018 sa naša škola spolupodieľala, v spolupráci s Detským domovom Necpaly a Umeleckým zoskupením Fénix, na realizácii celokrajského podujatia Dni Fénixa 2017, ktoré bolo súťažnou interdisciplinárnou prehliadkou umeleckej tvorivosti detí z detských domovov Žilinského kraja a workshopom. O tomto podujatí sme už na našej stránke informovali. Teraz prikladáme aj fotografie z priebehu tejto akcie. Lektormi na workshopoch boli učitelia našej školy Mgr. Ivana Slivková, PaedDr. Miroslava Michalcová a PhDr. Milan Michalec, PhD.