• Novinky

            • Otvorenie SZUŠ

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

                  od pondelka 01.júna 2020  podľa aktuálneho nariadenia ministra školstva bude umožnená len individuálna výučba hudobného odboru s osobnou účasťou žiaka na hodine pri dodržaní konkrétnych hygienických opatrení. Ide najmä o tieto opatrenia:

              • osobná prítomnosť na vyučovaní bude umožnená len žiakom, ktorí  nevykazujú príznaky nákazy vírusom Covid-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, dýchavičnosť, náhla strata chuti a čuchu). Každý žiak pred vyučovacou hodinou odovzdá triednemu učiteľovi rodičmi (zákonnými zástupcami) podpísané čestné vyhlásenie

                vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zdravotnom_stave.pdf

              • každý žiak či pracovník školy si pri vstupe do budovy školy vykoná dezinfekciu rúk
              • žiaci aj pracovníci školy budú do budov školy prichádzať vybavení vlastnou ochranou úst a nosa (rúškom), počas prítomnosti v učebni a pri dodržaní minimálneho odstupu 1,5 m ju budú môcť počas výučby odložiť. Každý žiak bude mať so sebou vrecúško na uloženie rúška.
              • pri pohybe po priestoroch školy (chodby, toalety) budú žiaci aj pracovníci školy povinní používať vlastnú ochranu úst a nosa (rúšku) a dodržiavať dostatočné odstupy (najmenej 1,5), zakázané je akékoľvek zhlukovaniu viac osôb v priestoroch školy
              • žiaci sa budú v budovách školy zdržiavať len po dobu nevyhnutne nutnú pre absolvovanie výučby podľa riadneho rozvrhu, pracovníci školy iba po dobu nevyhnutnú pre splnenie určených pracovných úloh
              • všetkým osobám s výnimkou žiakov a pracovníkov školy bude vstup do budovy zakázaný, ďalším osobám bude vstup povolený len s výslovným súhlasom vedenia školy a za dodržanie vyššie uvedených hygienických opatrení
              • povrchy predmetov využívaných žiakmi či pracovníkmi školy budú priebežne dezinfikované (klaviatúry, dverové kľučky a pod.), túto dezinfekciu budú vo svojich triedach vykonávať jednotliví vyučujúci, budú zabezpečovať aj pravidelné vetranie (minimálne raz za hodinu po dobu 5 minút)


              Výučba hudobnej náuky, výtvarného odboru, tanečného a literárno-dramatického odboru prebieha naďalej dištančnou formou.

              Veríme, že možnosť prezenčnej výučby svojich detí využijete. Naši učitelia sa už na svojich žiakov moc tešia.

            • Oznam ohľadom klasifikácie žiakov SZUŠ na konci šk. r. 2019/2020.

            • Vážení rodičia, 
              na základe rozhodnutia Ministerstva školstva,vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa § 150 ods. 8 a § 161 k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní  ( školský zákon)  a o zmene a doplnení  niektorých zákonov v znení neskorších predpisov zo dňa 28.04.2020 sa  v šk.roku 2019-2020, z dôvodu mimoriadného prerušenia školského vyučovania v školách nebudú na konci školského roka hodnotené niektoré predmety, ktoré boli pôvodné klasifikované.

              Sú to predmety, ktoré počas mimoriadneho prerušenia neumožňujú naplniť  ciele vyučovacieho predmetu kvalitnou a  plnohodnotnou realizáciou.  

              Hudobný odbor : nebude klasifikovaná  štvorručná hra, inštrumentálny sprievod / komorná hra, komorný spev,zborový spev, tanečná alebo džezová skupina,súborová hra, hra v orchestri, práca v súbore.

              Tanečný odbor : nebude klasifikovaná práca v súbore, ľudový tanec

              Literárno - dramatický odbor : nebude klasifikovaná práca v súbore

              Výtvarný odbor : bez zmien