• Novinky

            • Oznam pre žiakov a rodičov!

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 09.06.2020 naša Súkromná základná umelecká škola Kláštor pod Znievom obnovuje svoju prevádzku od 15. júna 2020 t.j. v pondelok vo všetkých odboroch. Výučba bude prebiehať spôsobom, na ktorom sa vy, ako zákonní zástupcovia s vyučujúcimi dohodnete:

              A) dištančnou formou, ktorá je možná až do konca školského roka.

              B) prezenčnou formou - v budove školy – pri dodržaní konkrétnych hygienických opatrení. Ak sa rozhodnete pre prezenčnú formu výučby:

              1) Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich žiakov do školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch školy, odporúčame minimalizovať na minimum . Sprevádzajúca osoba resp. zákonný zástupca sa v priestoroch školy pohybuje vždy v rúšku, resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom vybavenia záležitosti spojených so zabezpečením žiaka.

              2) Na prvej hodine žiak odovzdá vyučujúcemu Čestné vyhlásenie o neprítomnosti príznakov vírusového infekčného ochorenia. Ak potvrdenie žiak neodovzdá v písomnej forme, výučba neprebehne a žiak bude musieť odísť domov. Toto vyhlásenie odovzdávate iba raz, ale samozrejme s tým, že ak bude žiak, alebo osoby v jeho okolí vykazovať niektoré z uvedených príznakov a vy ho naďalej necháte navštevovať budovu školy, je to v rozpore s týmto vyhlásením.


              Čestné prehlásenie

              vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zdravotnom_stave.pdf


              3) Každý žiak pri vstupe do školy použije dezinfekciou. V škole sa žiak bude pohybovať v rúšku alebo so zakrytými ústami a nosom.

              4) Podľa pokynov vyučujúceho si buď ochranné prostriedky ponechá alebo odloží do vrecka, ktorý si k tomu účelu so sebou prinesie. Nosenie rúška pri vyučovaní bude vždy na dohode medzi pedagógom a žiakom. Tam, kde je nosenie rúšok a ďalších pomôcok úplne vylúčené - v triedach hry na dychové nástroje alebo spevu, bude výuka prebiehať bez nich automaticky.

              5) Akonáhle žiak opustí triedu, je povinný si ochranné prostriedky znovu nasadiť.

              6) V rámci možností ZUŠ budú žiaci od seba pri výučbe vzdialení najmenej jeden a pol až dva metre, ak by to priestor tried neumožňoval, budú žiaci delený do menších skupín. Učitelia budú vybavení rúškami a ochrannými štítmi. V individuálnej výučbe je v triede vždy učiteľ a žiak, pri výučbe kolektívne je to 15 žiakov a vyučujúci.

              7) Vopred upozorňujeme zákonných zástupcov, že v súvislosti s mimoriadnymi opatreniami bude výučba jednotlivých hodín upravovaná, čo sa týka hodinových dotácií alebo času výučby. O tom vás informuje vyučujúci e-mailom alebo telefonicky podľa aktuálnej situácie. Ostatné informácie budeme, v prípade potreby, upresňovať v najbližších dňoch na webových stránkach školy.

              Radi by sme tiež poďakovali a vyjadrili veľké uznanie všetkým rodičom a zákonným zástupcom, ktorí sa do dištančnej výučby svojich detí zapojili a svojim deťom pomáhali. Sme si vedomí, že táto situácia bola a stále je veľmi náročná. Veríme, že tvorivé aktivity, ktorými hudba, tanec, výtvarná a literárno-dramatická činnosť sú, prinášali do vašich dní radosť a odreagovanie sa. Ďakujeme zároveň vám, ktorí ste nám písali, pochválili alebo pomohli hľadať reálnejšiu cestu, keď sa miestami nedarilo, a dúfame v ďalšiu takto ústretovú spoluprácu pri vzdelávaní.