• Novinky

            • Dôležitý oznam !

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              prajeme Vám všetko dobré do nového roku a zároveň Vás chceme informovať ,že 

               

              na základe usmernenia MŠVVaŠ pokračuje vyučovanie na našej škole od 11.01.2021 dištančnou formou.

               

              Základné umelecké školy (ZUŠ), centrá voľného času (CVČ) aj jazykové školy zostávajú do konca lockdownu zatvorené. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). 

               

            • Pre našich tanečníkov

            • Milé deti, milí rodičia,

              pohybom si vieme vyčarovať úsmev na tvári, zlepšiť imunitu, posilniť naše srdiečka a k tomu je tanec aj zábavnou formou ako vytvárať správne návyky životného štýlu.

              Preto Vám prinášame video s tanečným tréningom pre vaše ratolesti, no kľudne sa k nim môžete v obývačke pridať aj vy 🙂

              Takto spolu strávite spoločný čas aktívne!

              Užite si hodinu našich usmiatych učiteliek tanečného odboru Lucky a Lucky!

              Veríme, že sa čoskoro stretneme 🙂

              https://youtu.be/Q5t4iBtFGt0

            • Vyučovanie od 26.10.2020

            • Vážení rodičia a žiaci,

              v zmysle rozhodnutia ministra školstva zo dňa 23.10.2020 SZUŠ Kláštor pod Znievom dáva do podvedomia ,že sa :

              -      mení forma individuálneho vyučovania- prechádzame na dištančné vzdelávanie ,čiže online vyučovanie. Triedni učitelia budú kontaktovať svojich  žiakov a rodičov.

              -      skupinové vyučovanie - hudobná náuka,  výtvarný a tanečný odbor bude naďalej prebiehať dištančnou formou výučby.

            • Zápis

            • Srdečne Vás pozývame na zápis do SZUŠ Kláštora pod Znievom. Zápis bude prebiehať vo všetkých elokovaných pracoviskách a to od 02.09.2020 do 15.09.2020 v čase od 12:00 do 16:00. 

              Kláštor pod Znievom

              Elokované pracoviská :

              ZŠ Benice

              ZŠ Košťany nad Turcom 

              ZŠ Žabokreky

              Bellamos

               

            • Oznam pre žiakov a rodičov!

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR zo dňa 09.06.2020 naša Súkromná základná umelecká škola Kláštor pod Znievom obnovuje svoju prevádzku od 15. júna 2020 t.j. v pondelok vo všetkých odboroch. Výučba bude prebiehať spôsobom, na ktorom sa vy, ako zákonní zástupcovia s vyučujúcimi dohodnete:

              A) dištančnou formou, ktorá je možná až do konca školského roka.

              B) prezenčnou formou - v budove školy – pri dodržaní konkrétnych hygienických opatrení. Ak sa rozhodnete pre prezenčnú formu výučby:

              1) Pri ceste do školy sa sprevádzajúce osoby a žiaci riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich žiakov do školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch školy, odporúčame minimalizovať na minimum . Sprevádzajúca osoba resp. zákonný zástupca sa v priestoroch školy pohybuje vždy v rúšku, resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom vybavenia záležitosti spojených so zabezpečením žiaka.

              2) Na prvej hodine žiak odovzdá vyučujúcemu Čestné vyhlásenie o neprítomnosti príznakov vírusového infekčného ochorenia. Ak potvrdenie žiak neodovzdá v písomnej forme, výučba neprebehne a žiak bude musieť odísť domov. Toto vyhlásenie odovzdávate iba raz, ale samozrejme s tým, že ak bude žiak, alebo osoby v jeho okolí vykazovať niektoré z uvedených príznakov a vy ho naďalej necháte navštevovať budovu školy, je to v rozpore s týmto vyhlásením.


              Čestné prehlásenie

              vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zdravotnom_stave.pdf


              3) Každý žiak pri vstupe do školy použije dezinfekciou. V škole sa žiak bude pohybovať v rúšku alebo so zakrytými ústami a nosom.

              4) Podľa pokynov vyučujúceho si buď ochranné prostriedky ponechá alebo odloží do vrecka, ktorý si k tomu účelu so sebou prinesie. Nosenie rúška pri vyučovaní bude vždy na dohode medzi pedagógom a žiakom. Tam, kde je nosenie rúšok a ďalších pomôcok úplne vylúčené - v triedach hry na dychové nástroje alebo spevu, bude výuka prebiehať bez nich automaticky.

              5) Akonáhle žiak opustí triedu, je povinný si ochranné prostriedky znovu nasadiť.

              6) V rámci možností ZUŠ budú žiaci od seba pri výučbe vzdialení najmenej jeden a pol až dva metre, ak by to priestor tried neumožňoval, budú žiaci delený do menších skupín. Učitelia budú vybavení rúškami a ochrannými štítmi. V individuálnej výučbe je v triede vždy učiteľ a žiak, pri výučbe kolektívne je to 15 žiakov a vyučujúci.

              7) Vopred upozorňujeme zákonných zástupcov, že v súvislosti s mimoriadnymi opatreniami bude výučba jednotlivých hodín upravovaná, čo sa týka hodinových dotácií alebo času výučby. O tom vás informuje vyučujúci e-mailom alebo telefonicky podľa aktuálnej situácie. Ostatné informácie budeme, v prípade potreby, upresňovať v najbližších dňoch na webových stránkach školy.

              Radi by sme tiež poďakovali a vyjadrili veľké uznanie všetkým rodičom a zákonným zástupcom, ktorí sa do dištančnej výučby svojich detí zapojili a svojim deťom pomáhali. Sme si vedomí, že táto situácia bola a stále je veľmi náročná. Veríme, že tvorivé aktivity, ktorými hudba, tanec, výtvarná a literárno-dramatická činnosť sú, prinášali do vašich dní radosť a odreagovanie sa. Ďakujeme zároveň vám, ktorí ste nám písali, pochválili alebo pomohli hľadať reálnejšiu cestu, keď sa miestami nedarilo, a dúfame v ďalšiu takto ústretovú spoluprácu pri vzdelávaní.  


            • Otvorenie SZUŠ

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

                  od pondelka 01.júna 2020  podľa aktuálneho nariadenia ministra školstva bude umožnená len individuálna výučba hudobného odboru s osobnou účasťou žiaka na hodine pri dodržaní konkrétnych hygienických opatrení. Ide najmä o tieto opatrenia:

              • osobná prítomnosť na vyučovaní bude umožnená len žiakom, ktorí  nevykazujú príznaky nákazy vírusom Covid-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, dýchavičnosť, náhla strata chuti a čuchu). Každý žiak pred vyučovacou hodinou odovzdá triednemu učiteľovi rodičmi (zákonnými zástupcami) podpísané čestné vyhlásenie

                vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_zdravotnom_stave.pdf

              • každý žiak či pracovník školy si pri vstupe do budovy školy vykoná dezinfekciu rúk
              • žiaci aj pracovníci školy budú do budov školy prichádzať vybavení vlastnou ochranou úst a nosa (rúškom), počas prítomnosti v učebni a pri dodržaní minimálneho odstupu 1,5 m ju budú môcť počas výučby odložiť. Každý žiak bude mať so sebou vrecúško na uloženie rúška.
              • pri pohybe po priestoroch školy (chodby, toalety) budú žiaci aj pracovníci školy povinní používať vlastnú ochranu úst a nosa (rúšku) a dodržiavať dostatočné odstupy (najmenej 1,5), zakázané je akékoľvek zhlukovaniu viac osôb v priestoroch školy
              • žiaci sa budú v budovách školy zdržiavať len po dobu nevyhnutne nutnú pre absolvovanie výučby podľa riadneho rozvrhu, pracovníci školy iba po dobu nevyhnutnú pre splnenie určených pracovných úloh
              • všetkým osobám s výnimkou žiakov a pracovníkov školy bude vstup do budovy zakázaný, ďalším osobám bude vstup povolený len s výslovným súhlasom vedenia školy a za dodržanie vyššie uvedených hygienických opatrení
              • povrchy predmetov využívaných žiakmi či pracovníkmi školy budú priebežne dezinfikované (klaviatúry, dverové kľučky a pod.), túto dezinfekciu budú vo svojich triedach vykonávať jednotliví vyučujúci, budú zabezpečovať aj pravidelné vetranie (minimálne raz za hodinu po dobu 5 minút)


              Výučba hudobnej náuky, výtvarného odboru, tanečného a literárno-dramatického odboru prebieha naďalej dištančnou formou.

              Veríme, že možnosť prezenčnej výučby svojich detí využijete. Naši učitelia sa už na svojich žiakov moc tešia.

            • Oznam ohľadom klasifikácie žiakov SZUŠ na konci šk. r. 2019/2020.

            • Vážení rodičia, 
              na základe rozhodnutia Ministerstva školstva,vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa § 150 ods. 8 a § 161 k zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní  ( školský zákon)  a o zmene a doplnení  niektorých zákonov v znení neskorších predpisov zo dňa 28.04.2020 sa  v šk.roku 2019-2020, z dôvodu mimoriadného prerušenia školského vyučovania v školách nebudú na konci školského roka hodnotené niektoré predmety, ktoré boli pôvodné klasifikované.

              Sú to predmety, ktoré počas mimoriadneho prerušenia neumožňujú naplniť  ciele vyučovacieho predmetu kvalitnou a  plnohodnotnou realizáciou.  

              Hudobný odbor : nebude klasifikovaná  štvorručná hra, inštrumentálny sprievod / komorná hra, komorný spev,zborový spev, tanečná alebo džezová skupina,súborová hra, hra v orchestri, práca v súbore.

              Tanečný odbor : nebude klasifikovaná práca v súbore, ľudový tanec

              Literárno - dramatický odbor : nebude klasifikovaná práca v súbore

              Výtvarný odbor : bez zmien

            • Vyučovanie na diaľku

            • Vážení rodičia a milí žiaci!

                    V minulých dňoch sme pristúpili na nový spôsob vyučovania . V 21. storočí už nie je  problém spolupracovať  prostredníctvom nových technológii  a keďže nikto nevie ako dlho  bude dnešná situácia trvať, rozhodli sme sa pre  túto netradičnú formu výučby. Všetko nové prináša výzvu , ale naši učitelia tejto výzve čelia s oduševnením. Sú pripravení konzultovať s Vami v priebehu samotného štúdia a sú otvorení aj novým postupom a novým cestám. Učitelia skontaktovali svojich žiakov telefonicky a nachádzajú  optimálny spôsob  práce. Ak sa niekomu nepodarilo skontaktovať  so žiakom do dnešného dňa, urobí to v najkratšom období, prípadne môže žiak kontaktovať svojho učiteľa.

                    Učitelia poskytujú notový materiál, odborné  rady , usmerňujú výkony žiakov smerujúce k napredovaniu .Využívame služby a vymoženosti všetkých elektronických zariadení .Učíme prostredníctvom vami zaslaných videí. Konzultujeme telefonicky.   Tancuje sa pomocou  napr. Skype, Facebook, Whatsapp  , Messenger , Maľujeme doma a posielame naše malé dielka vyučujúcim na mobily. Po skončení tohto náročného obdobia  pripravíme výstavy, vystúpenia žiakov ... Prezentácia všetkého bude oslavou, verím že víťazstva nad tým , čo nám život priniesol. 

                    Radi by sme Vám prinášali naďalej radosť, zábavu, kreativitu, Mnohé vedecké štúdiá potvrdzujú že hra na hudobný nástroj zvyšuje inteligenciu jedinca, tanec uvoľňuje napätie, maľovanie prináša pokoj a verbálny prejav pomáha k vypovedaniu vnútorných myšlienok. Všetko krásne, múdre a dobré, čomu nás naučili minulé generácia nám nemôže zobrať nikto ani koronavírus.

              Ďakujeme, že sa nevzdávate. Spolu to zvládneme!