• Novinky

          • Jedinečná účasť našich žiakov na viacerých koncertoch Stredoeurópskeho festivalu koncertného umenia Allegretto.
            • Jedinečná účasť našich žiakov na viacerých koncertoch Stredoeurópskeho festivalu koncertného umenia Allegretto.

            • V dňoch 8., 9. a 11. apríla 2019 sa naši žiaci, pod vedením PhDr. Milana Michalca, DiS. art., PhD., z detských domovov Necpaly a Martin, ktorí sú členmi Umeleckého zoskupenia detí z detských domovov, znevýhodnených komunít a ich priateľov FÉNIX, zúčastnili ako diváci na koncertoch Stredoeurópskeho festivalu koncertného umenia Allegretto v Dome umenia Fatra v Žiline. Na otváracom koncerte festivalu (8.4.) vystúpil pod taktovkou nemeckého dirigenta Niklasa Benjamina Hoffmanna, víťaza 14. ročníka prestížnej dirigentskej súťaže Donatella Flick London Symphony Orchestra Conducting Competition (2016),  domáci Štátny komorný orchester Žilina a dvadsaťročný huslista Dmytro Udovychenko z Ukrajiny. Program koncertu bol zostavený z diel I. Zeljenku, F. Mendelssohna-Bartholdyho a W. A. Mozarta. V utorok (9.4.) sme videli Koncert víťazov súťaží slovenských konzervatórií za rok 2019, na ktorom sa predstavili mladí talentovaní hudobníci z celého Slovenska – počuli sme vynikajúce výkony v hre na cimbale, husliach, bicích nástrojoch, klavíri a v speve. Vo štvrtok (11.4.) sa koncertná sála v Dome umenia Fatra rozozvučala tónmi symfonického orchestra. Na pódiu sa pod vedením estónskeho dirigenta Mihhaila Gertsa predstavila so Symfóniou č. 6 h mol Patetická op. 74 P. I. Čajkovského Janáčkova filharmónia Ostrava. Sólistom večera bol vynikajúci český klavirista Lukáš Vondráček, ktorý uviedol Beethovenov Koncert pre klavír a orchester č. 4 G dur op. 58.  Víťaz prestížnej Medzinárodnej súťaže kráľovnej Alžbety v Bruseli (2016) patrí medzi najvýznamnejších klaviristov súčasnosti. Počas doterajšej kariéry má za sebou spolupráce so svetovými renomovanými orchestrami ako Pittsburgh Symphony Orchestra, koncerty s BBC National Orchestra of Wales, Kráľovským škótskym národným orchestrom. Po každom z koncertov, na ktorých sme sa zúčastnili, sme mali unikátnu možnosť odfotografovať sa so sólistami a s dirigentmi priamo na pódiu. Ďakujeme Štátnemu komornému orchestru Žilina, že nám opäť umožnil zažiť nevšedný umelecký zážitok z vybraných diel vážnej hudby.

          • Získali sme absolútne prvenstvo – zlaté, strieborné a aj bronzové pásmo je naše!!!
            • Získali sme absolútne prvenstvo – zlaté, strieborné a aj bronzové pásmo je naše!!!

            • Dňa 6. apríla 2019 o 15.00 hod. v Kultúrnom a spoločenskom stredisku v Prievidzi na podujatí Najmilší koncert roka Úsmevu ako dar zožali mimoriadny úspech, žiaci našej školy, deti z Centra pre deti a rodiny v Necpaloch a z Centra pre deti a rodiny v Martine, pod vedením PhDr. Milana Michalca, DiS. art., PhD. ktoré sú členmi Umeleckého zoskupenia detí z detských domovov, znevýhodnených komunít a ich priateľov FÉNIX. Na podujatí súťažili deti z Trenčianskeho, Banskobystrického a Žilinského kraja, naši účinkujúci získali absolútne prvenstvo keď získali za svoje vystúpenia zlaté pásmo, strieborné pásmo a aj bronzové pásmo. Súťažili sme s hudobno-scénickými číslami Stoj pri mne, Harry Potter, Tu veneno a  hudobnými vystúpeniami Malý bubeník a A Thousand Years. Každé číslo malo odlišnú tematiku a poetiku, spojovacím článkom bola hudba hraná deťmi na živo a výborné scénické stvárnenie.

          • Videli sme svetoznámy CIRQUE DU SOLEIL
            • Videli sme svetoznámy CIRQUE DU SOLEIL

            • Dňa 2.3.2019 o 16:00 hod. sa žiaci našej školy a deti z detského domova v Necpaloch, z detského domova v Martine a z marginalizovanej komunity Martin-Bambusky, ktoré sú členmi Umeleckého zoskupenia detí z detských domovov, znevýhodnených komunít a ich priateľov Fénix, zúčastnili na mimoriadnom podujatí TORUK AVATAR, svetoznámeho umeleckého súboru CIRQUE DU SOLEIL, ktoré sa uskutočnilo v Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Na tejto veľkolepej umeleckej show sme sa spolu s artistami z unikátneho Cirque du Soleil ocitli na dychvyrážajúcej planéte Pandora a prežili tak príbeh Na’vijčanov odohrávajúci sa tisícky rokov pred udalosťami zachytenými vo filme AVATAR od Jamesa Camerona. Históriu, ktorá sa udiala predtým než prvý človek vkročil na Pandoru. Zažili sme príbehovú odyseu prostredníctvom nového sveta predstavivosti, objavu a možnosti, prostredníctvom strhujúceho spojenia prenikavých vizuálov, bábkarstva a pódiového umenia sprevádzaného filmovou hudbou, ktorá spája tak dve príbuzné umelecké vízie, ktoré podnecujú predstavivosť. Toto živé pohlcujúce vystúpenie taktiež nesie príznačný rukopis režisérov a multimediálnych inovátorov Michela Lemieux a Victora Pilona. Dej je stelesnená óda na Na’vijske symbiotické spolužitie s prírodou a ich vierou založenou na základnom vzájomnom prepojení všetkého živého. Ďakujeme veľmi pekne produkčnej spoločnosti VIVIEN za to, že nám umožnila zúčastniť sa na tomto krásnom podujatí a za osobné stretnutie s umelcami! 

              PhDr. Milan Michalec, DiS. art., PhD.

            • Koncert WEST SIDE STORY - LEONARD BERNSTEIN NA BROADWAYI

            • Dňa 24.01.2019 o 19:00 hod. sa žiaci našej školy a deti z detského domova v Necpaloch, z detského domova v Martine a z komunity Bambusky v Martine, ktoré sú členmi Umeleckého zoskupenia detí z detských domovov, znevýhodnených komunít a ich priateľov Fénix, zúčastnili na krásnom koncerte WEST SIDE STORY - LEONARD BERNSTEIN NA BROADWAYI, ktorý sa uskutočnil v Dome umenia Fatra v Žiline. Slávny americký hudobný skladateľ, dirigent, klavirista a popularizátor hudby Leonard Bernstein je autorom mnohých slávnych brodwayských muzikálov, ale i opier, baletov a orchestrálnej hudby. Nesmrteľné Bernsteinove melódie a hity z jeho muzikálov zazneli v podaní vynikajúceho českého vokálneho kvarteta Bohemia Voice, ŠKO Žilina a dirigenta Petra Chromčáka. Ďakujeme veľmi pekne Štátnemu komornému orchestru Žilina, za to, že nám umožnil zúčastniť sa na tomto krásnom podujatí a za osobné stretnutie s umelcami!

              PhDr. Milan Michalec, DiS. art., PhD.

          • STRETLI SME SA S HVIEZDAMI!
            • STRETLI SME SA S HVIEZDAMI!

            • Dňa 26.11.2018 o 19:00 hod. sa žiaci našej školy a deti z detského domova v Necpaloch a z detského domova v Martine, ktoré sú členmi Umeleckého zoskupenia detí z detských domovov, znevýhodnených komunít a ich priateľov Fénix, zúčastnili na krásnom podujatí „Od LADY CARNEVAL k DRACULOVI“, ktoré sa uskutočnilo v Tipsport Aréne v Žiline. Táto veľkolepá hudobná show sa uskutočnila na počesť ikon česko-slovenskej hudobnej a muzikálovej scény, hudobného skladateľa Karla Svobodu a režiséra Jozefa Bednárika, ktorí významnou mierou ovplyvnili vývoj hudobnej a divadelnej scény na území Českej a Slovenskej republiky. Videli sme top českých a slovenských umelcov, Helenu Vondráčkovú, Leonu Machálkovú, Daniela Hůlku, Nelu Pociskovú, Petra Koláře, Juraja Baču a Martina Chodúra, ktorí za sprievodu orchestra Slovenskí Symfonici a tanečného zoskupenia CreDance vzdali hold tvorbe maestrov K. Svobodu a  J. Bednárika - gigantov československej kultúry. Ďakujeme veľmi pekne Nadácii Kvapka Nádeje za to, že nám umožnila zúčastniť sa na tomto krásnom podujatí a za osobné stretnutie s umelcami!

              PhDr. Milan Michalec, DiS. art., PhD.

            • Pop Banská Bystrica

            • Už zajtra sa naša žiačka Henrieta Kováčiková zúčastní finálovej speváckej súťaže . Všetci jej držíme palce !

            • Handlovský zlatý mikrofón

            • Dňa 18.10.2018 sa uskotočnila spevácka súťaž na ktorej sa zúčastnila aj naša SZUŠ Kláštor pod Znievom. Reprezentovala nás naša žiačka Henrieta Kováčiková ,ktorá sa umiestnila v zlatom pásme. Srdečne blahoželáme .